Jag såg barnen , jag såg skratten

En kommentar
Ibland vill jag inte somna för att det är så underbart att vara vaken. Att vara så levande, känna varje känsla så tydligt- både de bra och det mindre bra känslorna. Det är faktiskt ganska skönt att känna de svåraste sakerna när man kan känna dem tydligt och förstå varför dem är där. Det är skönt att kunna sörja samtidigt som man kan glädjas åt det fina. Det är så stora kontraster och samtidigt tusenvis med nyanser därimellan, och jag älskar det! Jag känner sådan tacksamhet för att jag kan se var som är vad och släppa fram de känslor som jag känner i stunden. 
 
Jag tänker på podden jag brukar lyssna på av Ann Heberlein, hannes sommarprat i, P1 där hon pratar till dem som inte orkar leva längre - en sådan podd borde jag göra för mig själv, för min egen skull. Tänker på de där riktigt jobbiga veckorna i månadsskiftet april/maj då jag sist var så djupt nere att jag inte kunde glädjas av sånt som livet har att erbjuda. När tankarna om livet och döden blev alltmer påträngande kände jag en sådan ångest över en jag inte vill tänka så. Jag förstod att det var en deprimerads tankar och inte mina, men greps av lite panik av rädsla att det tillslut skulle bli min sanning att jag inte orkade mer. 
 
Jag borde ha en podd för mig själv där jag kan påminna mig om hur underbart jag tycker att livet är när orken kommer tillbaka lite. Påminna mig om någon riktigt fin stund, eller om något som jag har gjort riktigt bra. Berätta för mig själv att jag har gjort en j otrolig resa hittills och påminna mig om hur nyfiken jag egentligen är över att veta vart denna spännande resa som livet är på krokiga vägar kommer leda till i slutändan. 
 
Jag önskar jag kunde konservera all positiv energi och den eufori jag kännar efter att ha kommit upp ur ett svart hål och inser att sommaren är i fullt antågande. Jag skulle vilja spara det i små burkar märkta med prydliga etiketter: Lycka, Energi, Styrka, Framtidstro så skulle jag kunna ta fram dessa burkar vid behov och ta några skedar ur varje burk och göra en supersmoothie av det. Som en dunderhonung för det tillfällen man behöver extra boost. 
 
 
Det är så hiskeligt fint, livet. Det har så mycket att ge. Jag har fått tillbaka lite ork, och en väldigt mycket vila. Det finns så mycket jag vill! Livet bjuder på så mycket som jag vill ta vara på. Bara det att sofa med sovrumsfönstret öppet och andras in dofter av regn och grönska som lever upp och fåglarna som kvittar är som rus i mig. Det här måste jag ta till vara på. Konserverad inom mig. 
 
1 ML:

skriven

Låter som en superbra idé att göra burkar!